Åben Kirke

Åben Kirke er for dig, der gerne vil:

• mødes med andre og lære nye mennesker at kende
  • deltage lidt mere i det kristne fællesskab i kirken
  • have en hyggelig aften med hele familien

Åben Kirke afholdes den første fredag hver måned kl. 19.00. Men allerede kl. 17.30 er der mulighed for at deltage i fællesspisningen og den efterfølgende gudstjeneste i kirken ca. kl. 18.15. - Vil du spise med, er tilmelding nødvendig senest dagen før kl. 12.00 til Kirkekontoret på tlf. 98 17 24 32.
Pris for aftensmad, kaffe og foredrag er 50 kr.
Kaffe og foredrag alene  er 20 kr.

Fredag 7. december 2018, kl. 19
Fællesspisning kl. 17.30, gudstjeneste kl. 18.15
Jensine Priscillaraq Vilhelmine Christiansen:
Jul i bygden

Hvordan fejrer man julen i Grønland? Kom med helt tæt på, når Jensine fortæller om de mange forberedelser og traditioner hjemme i barndomsbygden Kangaamiut i Vestgrønland.
Sidste gang, vi havde besøg af Jensine i Åben kirke var det en fantastisk oplevelse, der gav en sjælden mulighed for at komme helt ind i den grønlandske folkesjæl og ikke 'bare' den folkloristiske, man som besøgende ofte oplever og falder for.

Fredag 1. februar 2019 kl. 19
Johannes Lebech:
Danskhed - hvad gør os til danskere?

Fødes man som dansker, eller kan man blive det ved at aflægge en prøve? Hvornår blev vi danske i Danmark? Hvad er typisk dansk? Kan man være både dansker og europæer?
Johannes Lebech er cand.mag, tidligere kirkeminister og medlem af Europaparlamentet.
I foredraget fokuserer han på danskheden set ud fra et kulturhistorisk og
historisk perspektiv.

Fredag 1. marts 2019 kl. 19
Poul Marcus:
Fotografen Jacob A. Riis

I syv år hutlede Jacob A. Riis sig gennem tilværelsen i New Yorks fattigkvarterer, før han i 1877 blev ansat som politireporter. Her begyndte han at fotografere
og skrive om det, han kendte på egen krop: Sult og fattigdom. Få år senere arbejdede han nært sammen med præsident Roosevelt for at synliggøre og rydde op
i lejekassernernes slum. Da Jacob A. Riis døde i 1914 kaldte præsidenten ham for ‘New Yorks nyttigste borger’.
Poul Marcus er forfatter og tidligere leder af Århus Kunstmuseum; det, der senere blev til ARoS.