Åben Kirke afholdes den første fredag hver måned kl. 19.00:

• Kl. 17.30: Fællesspisninge. Husk tilmelding senest dagen før kl. 12 til kirkekontoret på tlf. 98 17 24 32. Pris for aftensmad og kaffe under foredraget: 50 kr.
  • Kl. 18.15: Kort gudstjeneste i kirken
  • Kl. 19.00: Foredrag. Kaffe og kage: 20 kr.

Åben Kirke er for dig, der gerne vil mødes med andre og lære nye mennesker at kende, deltage lidt mere i det kristne fællesskab i kirken og have en hyggelig aften.

Fredag 1. februar 2019:
Johannes Lebech:
'Danskhed - hvad gør os til danskere?'

Fødes man som dansker, eller kan man blive det ved at aflægge en prøve? Hvornår blev vi danske i Danmark? Hvad er typisk dansk? Kan man være både dansker og europæer?
Johannes Lebech er cand.mag, tidligere kirkeminister og medlem af Europaparlamentet.
I foredraget fokuserer han på danskheden set ud fra et kulturhistorisk og
historisk perspektiv.

Fredag 1. marts 2019:
Poul Marcus: 'Fotografen Jacob A. Riis'

I syv år hutlede Jacob A. Riis sig gennem tilværelsen i New Yorks fattigkvarterer, før han i 1877 blev ansat som politireporter. Her begyndte han at fotografere
og skrive om det, han kendte på egen krop: Sult og fattigdom. Få år senere arbejdede han nært sammen med præsident Roosevelt for at synliggøre og rydde op
i lejekassernernes slum. Da Jacob A. Riis døde i 1914 kaldte præsidenten ham for ‘New Yorks nyttigste borger’.
Poul Marcus er forfatter og tidligere leder af Århus Kunstmuseum; det, der senere blev til ARoS.

Fredag 5. april 2019:
Hugo Mortensen: 'Hvordan kommer man gennem livet på trods af usportslig kropsbygning?'

Hvordan kommer man gennem livet på trods af usportslig kropsbygning, manglende kvindetække og stærkt begrænsede intellektuelle ressourcer? Det spørgsmål - og formodentlig en mængde andre, vil pensioneret kriminalassistent i Politiets Efterretningstjeneste, Hugo Mortensen, komme med en hel perlerække af gode svar på.
Foredraget er et kærligt og varmt tilbageblik på hans eget liv – lige fra fødslen til besigtigelsen af den bolig, han agter at overtage, når han engang skal på plejehjem – og man kommer langt omkring!

Fredag 3. maj 2019:
Endnu hemmelig

Programmet for sæsonafslutningen afsløres senere.