Åben Kirke

Åben Kirke er for dig, der gerne vil:

  • mødes med andre og lære nye mennesker at kende
  • deltage lidt mere i det kristne fællesskab i kirken 
  • have en hyggelig aften med hele familien  

Åben Kirke afholdes den første fredag hver måned kl. 19.00. Men allerede kl. 17.30 er der mulighed for at deltage i fællesspisningen og den efterfølgende gudstjeneste i kirken ca. kl. 18.15. - Vil du spise med, er tilmelding nødvendig senest dagen før kl. 12.00 til Kirkekontoret på tlf. 98 17 24 32.
Pris for aftensmad, kaffe og foredrag er 40 kr.
Kaffe og foredrag alene  er 10 kr. 

 


Fredag 7. september 2018 kl. 19:
Jensine Priscillaraq Vilhelmine Christiansen:
Livet i bygden 

Tag med Jensine på en spændende, farverig og kulinarisk rejse til barndomsbygden Kangaamiut på Grønlands østkyst. Hør om naturen, familieen, traditionerne og årets gang i en lille bygd. - Jensine Christiansen står ud over aftens foredrag også for denne aftens fælles måltid, der naturligvis også er grønlandsk!
Tikilluarit, velkommen!Fredag 5. oktober 2018 kl. 19:
Elva Koch:
Den danske kirke og skole i Sydslesvig

Elva Koch har været gift og boet i Sydslesvig i mange år. På grund af sine børn kom hun i kontakt med det danske mindretal og herigennem med de danske foreninger syd for grænsen; i særdeleshed den danske kirke og skole. I foredraget fortæller hun om arbejdet, genvordighederne og ikke mindst de mange glæder i arbejdet.


Fredag 2. november 2018 kl. 19:
Hans Wendelboe Bøcher:
Mødes skal i stråledans - rejsen til Libanon

Aftensol over souk'en, det gamle marked i Saïda. Duften af koriander og tung sæbe i næsen. Brisen fra middelhavet fejer op gennem byens smalle gader. På torvet spiller byens drenge i alt for store Messi-trøjer, mens pigerne hvisker i hjørnerne og mændene vender dagens store spørgsmål. Med brydes mellemøstens mystik; en endeløs konvoj af hvide FN-biler med nødhjælp, adskillige busser og et par pansrede køretøjer passerer. De lokaler tager end ikke notits, mens Hans mærker splittelsen mellem magien og virkeligheden; mellem fantasien om det uopnåelige og den ubarmhjertige politiske dagsorden, der fylder så meget i Libanon. 
​Ikke meget større end hele Region Sjælland, men med 3,8 millioner indbyggere og hertil 1½ million syriske og palæstinensiske flygtninge! Stridslystne, stærke nationer udenfor havelågen: Iran og Saudi Arabien. Og Israel og Syrien oveni. 
​De kristne er pressede i Libanon, men de sidder samtidig med nogle af nøglerne til fred i regionen. Fred mellem sunnier og shia-muslimer; fred mellem venner.

Foredraget tager udgangspunkt i oplevelser fra Aalborg Mellemkirkelige Stiftsudvalgs besøgsrejse i november 2017 og handler om Libanons spraglede kludetæppe af kirkeretninger, politisk magtspil, en (måske) ufrivillig premierministerafgang, frisk persillesalat og glæden ved at rejse med ligesindede. Hør om og se de stemningsfulde billeder fra besøget i den lille kristne skole for muslimske flygtningebørn fra Syrien, aftenvesper i den armenske kirke og mødet med Hans Hellighed Katolikos Aram I, se Beirut fra luften og kapellet i Saïda (Sidon), hvor Skt. Peter og Paulus mødtes i år 58 e.Kr. 

 

 


 

 


 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.