Torsdagstræf

Torsdagstræf er for alle voksne, der har mulighed for at mødes om eftermiddagen. Vi begynder kl. 14:30.

Hver gang er der et foredrag eller en anden aktivitet, som vi er fælles om.
Pris 10 kr. pr gang inkl. kaffe og brød.

13. september 2018 kl. 14.30:
Lene Højland Laursen:
Kirkens Korshærs vigtige arbejde

Lene Højland Laursen er leder af Kirkens Korshærs børne- og familiearbejde i Aalborg og Brønderslev. Her har Korshæren kontakt med over 250 børnefamilier om året, som på forskellig vis har det svært på grund af fysiske og psykiske lidelser, dårlig økonomi, spinkelt netværk og social isolation. Kirkens Korshær har i de sidste 18 år hjulpet med alt fra støtte og rådgivning til gratis konfirmationskjoler og udflugter for børn og voksne, uddeling af gratis børnetøj, åbne legestuer, caféarrangementer og meget andet.

11. oktober 2018 kl. 14.30:
Agnete Birger Madsen:
Karen Sophies barselsfærd

Dette foredrag handler om to sogne, et i Nordjylland, hvor der i perioden 1830-1880 blev født mange uægte børn, og et i det sydlige Jylland i samme tidsperiode, hvor fænomenet uægte børn var næsten fraværende. Hvorfor mon?
Historiker, forfatter og formidler ved Kvindemuseet i Aarhus, Agnete Birger Madsen, fortæller om liv, skæbner og miljøer i de to sogne.

8. november 2018 kl. 14.30:
Anna Marie Aggerholm:
Kong Alkohol i spadseredragt og høje hæle

Det lå på ingen måde i kortene, at Anna Marie som 25-årig skulle indlede en så katastrofal affære med Kong Alkohol, at hun flere år senere var ved at dø af druk. Heldigvis kom hun i behandling i tide, og fik derved et nyt liv. I dag arbejder hun som selvstændig misbrugsrådgiver.
Hør hende fortælle om sine 17 år som aktiv alkoholiker; hvordan alt og alle omkring hende mistede pusten og lod sig manipulere af hendes benægtelse, løgne og retfærdiggørelser.