Foredrag

Foredragsrække 2023

I år har vi planlagt en række foredrag her i Lindholm sogn - 2 aftener i foråret og 2 i efteråret. Før hvert foredrag vil der være fællesspisning kl. 18, og oplægget vil starte omkring kl. 19.

Samlet pris for spisning og foredrag er 125 kr. pr. gang.

MEN som et særligt tilbud kan man få alle 4 aftener for 400 kr., såfremt man køber billetter til alle 4 foredrag senest den 20 marts.

 

Torsdag den 23. marts kl. 18 i Løvvangens Kirkecenter

Matador og kristendom

v. Ronald Risvig

 

 

       

Foto: Kira Foto

 

Gennem foredraget kommer vi tæt på Korsbæks borgere, som de lever med intriger, kærlighed og en forløsende humor. Der åbnes for, hvordan de kristne temaer er indvævet i den historiske fortælling - så det kan forbindes med det enkelte menneskes eget liv. Med andre ord: Under den historiske fortælling ligger evangeliet indlejret som en "folkelig prædiken".

Den folkekære tv-serie Matador er også omdrejningspunkt for Ronald Risvigs bog "Matador og kristendom - 24 fortællinger om vort liv". Om bogen udtaler Lise Nørgaard: "For mig har det været en fornøjelse at læse bogen om "Matador og kristendom", der sætter Matador ind i en helt ny sammenhæng. For mange mennesker har gjort deres tanker om Korsbæk og dens borgere, men denne fremstilling er i hvert fald original."

 

Torsdag den 4. maj kl. 18 i Lindholm Kirke

Mit Sønderjylland - før og nu

   v. Thue Kjærhus       

   Thue Kjærhus har været forstander på Rønshoved Højskole siden 2001, hvor han desuden underviser i filosofi og de politiske fag. Thue er en aktiv debattør og sønderjyde.

   I dette foredrag vil han bl.a. fortælle om sin sønderjyske hjemegn og det at føle sig hjemme et sted. Om tilknytning og følelse af hjemlighed i forhold til egn, sprog, land og kultur - historisk og visionært.

 

 

 

Torsdag den 7. september kl. 18 i Løvvangens Kirkecenter

Omsorg for mennesker med demens

v. Helle Schimmel

Demens opfattes ofte, fejlagtigt, som sygdomme der uundgåeligt fører til apati eller udadreagerende adfærd. Men det handler desværre i reglen mere om omgivelsernes tilgang, end det handler om demenssygdommene i sig selv. Vi har alle brug for kærlighed, omsorg i vores liv, og for at blive mødt med anerkendelse og respekt. Det gælder også, hvis man er ramt af demens. Der er derfor brug for, at vi er opmærksomme på, hvad der sker med hjernen hos demensramte, og hvilke udfordringer det stiller pårørende og professionelle overfor. Når tænkningen rammes, er der stadig områder af hjernen, der fungerer, som kan give mulighed for oplevelser af relation og meningsfuldhed.

 

 

 

 

Torsdag den 2. november kl. 18 i Lindholm Kirke

....nærmere info følger

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.